A vikingek

Nagyszerű skandináv harcosok és remek kézművesek voltak. Raboltak és mindennel kereskedtek, ami ért valamit. Máig használt új kereskedelmi utakat nyitottak meg. Nagyszerű városokat alapítottak, ősi központokat foglaltak el.

Ezen öt részes sorozatban bármerre is jártak nyomon követheti a vikingeket, és olyan meglepő régészeti felfedezéseket ismerhet, meg melyek alapjaiban változtatják meg a viking történelmet.

1 epizód

Az első epizód a vikingek rejtélyes eredetét, a korai hódításait, illetve az emberáldozataikat és temetési szertartásaikat fedi fel.

2 epizód

Mivel a vikingek rendelkeztek a legjobb kardokkal és páncélokkal, ezenfelül a legképzettebbek voltak a hadviselés területén, ezért hatalmas területeket tudtak meghódítani. További részletek a 2. epizódban találhatóak.

3 epizód

Azon új régészeti bizonyítékról szól a harmadik epizód, mely azt sugallja, hogy sokkal korábban kezdődött a viking invázió, mint ahogyan azt a krónikák említik.

4 epizód

Ezen epizód az mutatja be, hogyan hoztak létre erős királyságokat és miként uralkodtak Európa-szerte hatalmas birodalmak felett a vikingek.

5 epizód

Ezen epizód a Lengyelországon túli viking terjeszkedést és konstantinápolyi császárral való kapcsolatukat vizsgálja.