A cárok birodalma
a Romanovok Oroszországa Lucy Worsleyvel
A Romanovok története háromszáz éven át reformokból és forradalmakból, háborúkból és hódításokból, intrikákból és árulásokból állt. A sorozat három epizódjában Lucy Worsley bemutatja nekünk a Romanov-dinasztia uralmábak legjelentősebb és legérdekesebb pillanatait.
Nézzen körül!
Az első évszázad
Oroszország újrateremtése
Az első epizódban Lucy Worsley a Romanov-ház uralkodásának első évszázadát mutatja be – az első cártól, Mihail Romanovtól Nagy Péterig, az Imperátorig, aki az őt körülvevők véleményével nem törődve úgy döntött, megreformálja és modernizálja Oroszországot.
A második évszázad
A második évszázad
A szélsőségek kora
A második epizódban Lucy Worsley Nagy Katalin uralkodását mutatja be, a cárnőét, aki elragadta a hatalmat férjétől. Az epizód második felében a híres történész azt elemzi, hogyan tudott győzedelmeskedni az Orosz Birodalom Napóleon Franciaországával szemben.
A harmadik évszázad
A harmadik évszázad
Út a forradalomhoz
Lucy Worsley az utolsó epizódban a Romanovok uralmának utolsó évszázadát mutatja be – megismerhetjük az erőszakkal, gyilkosságokkal, lázadással és forradalommal teli évszázadot, amely közvetlenül előzte meg a nagy dinasztia végét.