MESTERKÉMEK

Az árnyékban élnek, hidegvérűek és kitartóak, képesek megváltoztatni a hatalmi egyensúlyt a hadseregben, a politikában és a gazdaságban. Most követjük őket a sötét folyosókon át titkos termekbe és alagutakba, és megpróbálunk fényt deríteni a történelem leghíresebb mesterkémeinek titkaira.

ELŐZETES MEGTEKINTÉSE

Zofia Potocka

Zofia Potocka gyönyörű, görög származású nő volt, akinek életét rejtély övezte. Az európai arisztokrata szalonok törzsvendége és Lengyelország történelmének egyik legérdekesebb alakja lett. Az éles eszéről, ravaszságáról és lelkiismerete hiányáról ismert Zofia Potocka az egyik legügyesebb mesterkém volt.

További információk az epizódokról

Mata Hari

Egy holland származású egzotikus táncosnő és kurtizán, aki számtalan befolyásos embert lenyűgözött és kettős ügynökként működött az első világháború idején. Mata Harit kémkedés vádjával bíróság elé állították és golyó általi halálra ítélték. Éppolyan bátran nézett szembe a halállal, mint az élettel – nyitott szemmel fordult kivégzői felé, és csókot dobott nekik búcsúzóul.

További információk az epizódokról

Richelieu bíboros

A vörös eminenciás, Richelieu bíboros kulcsfontosságú szerepet játszott Franciaország történelmében. Félelmet és tiszteletet egyaránt kiváltott az emberekből. Richelieu egyedi kémhálózatot szervezett XIII. Lajos uralkodása alatt – a bíboros figyelmét senki nem tudta elkerülni.

További információk az epizódokról

Kövesse a Mesterkémek sorozatát szeptemberben a Viasat History műsorán! Tekintsen be a briliáns elmék világába!

Előzetes megtekintése